Recent News

Cellular phonesTelefon pintar adalah peranti penghantaran tanpa wayar yang ianya mengandungi beberapa alat bersama-sama. Dengan peningkatan bilangan alat tertanam dalam telefon pintar seperti MP3, Internet, kamera, dan TV kecil. Sejak pasaran perlu membawa kepada penurunan dalam saiz dan harga, telefon pintar telah menjadi sentiasa ada. Seorang penduduk yang besar daripada kumpulan umur yang berbeza yang mahu guna telefon pintar untuk mewujudkan bulatan sosial media rangkaian sosial, melayari laman web kegemaran mereka livescore, mendengar muzik, kasino dalam talian dan sebagainya.

 

Penggunaan berlebihan telefon pintar menyebabkan sesetengah orang mempunyai masalah mengoyak mereka jauh cukup lama untuk menyambung semula dengan dunia sebenar. Anda kemungkinan besar boleh melihat mereka di sekitar bandar, pengangkutan awam, di kedai-kedai dengan mata dan jari mereka terpaku ke peranti mudah alih mereka. Bila-bila masa, di mana sahaja, dan bukannya untuk berinteraksi dengan orang-orang di sekeliling mereka, mereka mengabaikan muka-ke-muka perbualan untuk orang-orang yang maya. Ia yang lazimnya memeriksa telefon tetapi tidak semestinya bahawa ia benar-benar diperlukan untuk memeriksa telefon mereka untuk e-mel. Ini bermakna bahawa orang-orang benar-benar bergantung kepada telefon lebih daripada melakukan perkara-perkara diri mereka sendiri.

 

Pada masa kini, telefon pintar cenderung untuk menjadi satu keperluan untuk semua orang supaya membawa kemudahan kepada tujuan kerja mereka, interaksi sosial dan sebagainya. Jangan lebih-bergantung pada telefon pintar tetapi menggunakannya dengan bijak.

News Reporter

Leave a Reply