Recent News
Sports Betting Industry – Matic : Tidak Mudah Bekerja Dengan Mourinho

Nemanja Matic berkata kepada sports betting industry, jurulatih Portugal itu merupakan pengaruh penting dalam keputusannya untuk pindah ke Manchester United tetapi permintaannya yang besar menjadikan kehidupan yang sukar

Pemain midfield itu mengakui ia tidak mudah untuk bekerjasama dengan Jose Mourinho pada masa-masa, tetapi mengatakan dia tidak pernah bekerja dengan pengurus yang lebih baik daripada bos Manchester United. Matic bekerja dengan Mourinho di Chelsea sebelum bersatu dengannya di Old Trafford menjelang musim ini dan telah memainkan peranan penting dalam permulaan United yang cemerlang untuk kempen itu.

The Red Devils tidak kalah dalam Liga Perdana dan hanya dua mata di belakang Manchester City, sementara mereka mempunyai rekod sempurna dalam peringkat kumpulan Liga Juara-juara, dengan Matic bermain setiap menit dalam kedua-dua pertandingan setakat ini.
Sementara pemain antarabangsa Serbia itu menghormati pengurus pemenang Liga Juara-dua kali, dia mengatakan ia sukar untuk memenuhi harapan Mourinho.

“Mourinho adalah jenama, dan jurulatih terbaik yang pernah saya bekerjasama,” katanya kepada majalah Serbia Elevate.
“Kadang-kadang tidak mudah untuk bekerja dengannya, kerana dia selalu menuntut lebih banyak. Walaupun anda bermain perlawanan terbaik dalam karier anda, dia menganggap anda boleh bermain lebih baik dalam perlawanan seterusnya.
“Saya bekerjasama dengannya di Chelsea, dan fakta bahawa Mourinho adalah jurulatih di Manchester adalah faktor penentu dalam memilih persekitaran baru saya.

“Secara peribadi dia berbeza dengan cara dia dilihat oleh orang awam. Ini adalah lelaki yang mempunyai semua kebajikan manusia. Dia sama sekali tidak sombong atau sombong, kerana dia dibentangkan di media. Dengan United yang ingin kembali ke puncak bola sepak Inggeris dan Eropah, kelab itu tidak dapat menaruh kepercayaan mereka kepada jurulatih yang lebih baik, kata pemain berusia 29 tahun itu.
“Mourinho telah mencipta sekumpulan pemain yang sangat berpotensi, dan semuanya ada untuk kami mencapai hasil yang baik.

“Saya tidak mahu bercakap tentang matlamat kelab itu, tetapi apabila saya menyebut Manchester United saya fikir cita-citanya jelas kepada semua orang.

“Fakta bahawa saya bermain untuk United adalah puncak kerjaya saya dan semua yang saya capai dalam bola sepak.
“Saya sangat menyukainya di Manchester, dan keluarga telah terbiasa dengan bandar ini. Saya memerlukan sedikit untuk membuat saya bahagia dalam persekitaran baru saya – bersama dengan isteri saya Aleksandra, anak lelaki saya yang berusia enam tahun Filip dan Teh anak perempuan berusia tiga tahun.
“Kanak-kanak mempunyai sekolah yang baik di Manchester, dan saya sangat gembira kerana anak saya memulakan latihan bola sepak. Dia mempunyai tempat yang dikhaskan di pangkat junior United.”

News Reporter